Els experts recomanen mesurar les quantitats i evitar les fartades a Nadal
Nutricionistes aconsellen fugir dels aperitius processats i de dolços per a les postres, i es pren alcohol, amb moderació
Nadal és per a la majoria sinònim de gastronomia tradicional. Ara que és moment de planificar els menús, s’ha de parar atenció a alguns consells dels especialistes perquè ho fem de manera saludable.
Els plats que preparem els valencians i valencianes per Nadal són, en general, sans i saborosos, un motiu més per a afinar en les eleccions. “El marisc tant de closca com sense closca és molt sa. També l'aperitiu del camp com les amanides, tramussos, cogombrets en vinagre o olives. El producte és molt agraït de cara als aperitius, i també ompli”, explica el metge nutricionista Luis Bello Català.
Cal mesurar les quantitats i evitar les fartades. I per a una bona digestió convé dinar verdura o peix en el cas de la nit de Nadal. Si l’excés és al migdia, una opció molt bona per a sopar és el iogurt, perquè té aminoàcids.
I un ingredient fonamental és l'harmonia. “S’ajunten famílies, amb emocions tant positives com negatives. El dia de Nadal és el dia de més infarts en els hospitals espanyols, des de fa molts anys”, assegura Català.
La fruita seca i la deshidratada són un complement idoni. Cal fugir dels aperitius processats i els dolços per a les postres, i si es pren alcohol, amb moderació.
Més llegit
-
La cap de l'112 assegura que la delegació del govern espanyol li va demanar que enviara l’ES-Alert a les 18:35 hores del 29-O
-
Maten més de 600 animals amb verí i ceps il·legals: hi ha 62 detinguts i investigats
-
El calendari laboral del 2026 inclourà nou festius comuns a Espanya
-
La Diputació de València acusa Josep Maria Àngel d'estafa per falsificar un títol universitari
-
Mazón va acompanyar la periodista Maribel Vilaplana a les 18:45 hores del 29 d'octubre a un aparcament
-
À Punt programa este dimecres un especial de 17 hores en directe per a retre homenatge a les víctimes en el 1r aniversari de la dana