Directes
Ara en la televisió
LA BANDA
Ara en la ràdio
90 MINUTS (reemissió)

Espanya registra cada any 400 brots de malalties de procedència alimentària

Un 50 per cent es deuen a intoxicacions dins de casa per la falta de pràctiques adequades d'higiene, manipulació i conservació.

Una científica revisa una mostra de salmonel·la / Efe

Cada any es registren a Espanya prop de 400 brots de malalties de procedència alimentària. Un 50 per cent es deuen a intoxicacions dins de casa per la falta de pràctiques adequades d'higiene, manipulació i conservació.

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) assegura que l'origen de les malalties transmeses pels aliments (TA) es deu al consum de productes específics, a substàncies que s'incorporen a aquests productes, a la contaminació pel recipient on es conserven i a la preparació o distribució.

En aquest sentit, el doctor n'ha identificat dues procedències de les TA: les d'origen microbià (bacteris, toxines, virus, fongs, paràsits i protozous) i les causades per tòxics de diversa naturalesa. D'altra banda, la microbiòloga clínica i membre de l'Associació de Microbiologia i Salut María Santos ha informat que les TA depenen tant del tipus d'aliment i dels hàbits de consum com de la producció.

Aliments i hàbits associats a les malalties

Els aliments més comuns associats als brots de TA són els ous, carn (vaca, aus, porc), llet, verdura, fruita, mol·luscos i aigua. Així mateix, també existeixen determinats paràsits que s'han incrementat pels nous hàbits alimentaris, com el consum de peixos o cefalòpodes crus o semicrus. Per exemple, sushi, sashimi, aladrocs en vinagre i fumats en fred, entre altres.

També et pot interessar

Veure totes les activitats