Directes
Ara en la televisió
LES NOTÍCIES DEL MATÍ
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Cinc mites sobre l'orgasme femení: desmentim falses creences i derroquem tabús

El Dia Internacional de l'Orgasme Femení reivindica la importància de parlar de la sexualitat femenina sense prejuís.

Cinc mites de l'orgasme femení / À Punt NTC

El Dia Internacional de l'Orgasme Femení se celebra mundialment el 8 d'agost des de l'any 2006, amb l'objectiu de visibilitzar la sexualitat femenina, proporcionar-ne informació i parlar-ne sense prejuís ni tabús.

L'origen d'aquest dia mundial té lloc al llogaret brasiler d'Esperantina, on el regidor José Arimateia Dantas Lacerda es va interessar en un estudi realitzat per la Universitat Federal de Piauí que concloïa que el 28% de les dones de la regió eren anorgàsmiques, és a dir, no aconseguien tindre orgasmes.

Arimateia va considerar que aquest resultat demostrava una problemàtica greu de salut pública i va aconseguir que s'aprovara al ple municipal una moció per a declarar un dia que commemorara l'orgasme femení i que havia de servir per a parlar obertament de la sexualitat femenina, històricament reprimida i negada, i de la sexualitat sana.

El dia escollit va ser el 8 d'agost i, des d'aleshores, algunes associacions de dones començaren a retre homenatge a l'orgasme femení aquest dia amb campanyes de conscienciació sobre salut sexual. Posteriorment, les xarxes socials han fet el seu paper perquè aquesta celebració s'estenga a l'àmbit mundial.

Mites sobre l'orgasme femení

La importància de reivindicar l'orgasme femení i parlar-ne obertament radica en la seua invisibilització al llarg de la història, fet que ha generat una sèrie de mites o falses creences que, tot i haver estat llargament desmentides, encara estan molt esteses en l'imaginari col·lectiu.

Orgasme femeni: mite 1
Orgasme femeni: mite 2
Orgasme femeni: mite 3
Orgasme femeni: mite 4
Orgasme femeni: mite 5