Directes
Ara en la televisió
ATRAPA'M SI POTS
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR
Podríem fer-ho millor: streaming

La DGT senyalitzarà els huit trams de més risc per a motoristes a les carreteres secundàries de les comarques centrals

466 motoristes van perdre la vida el 2019 a les carreteres valencianes. El 76% dels accidents van ocórrer en vies secundàries.

Nou senyal de la DGT

València/Les carreteres secundàries de les comarques centrals disposaran d’una nova senyalització per a informar i conscienciar els motoristes que circulen per algun dels huit trams de més risc i perillositat d'aquesta xarxa.

La delegada del govern, Gloria Calero, l'ha presentada aquest dissabte acompanyada pel director general de Trànsit, Pere Navarro, i pel quatre vegades campió del món de motociclisme, Jorge Martínez Aspar.

El 2019, 466 motoristes van perdre la vida a les carreteres valencianes. El 76 % dels accidents mortals van tindre com a escenari les vies secundàries.

Els trams més perillosos per a motoristes a València

La nova senyalització consisteix en la col·locació d’un senyal vertical a l’inici del tram identificat com de risc. També inclourà informació sobre el nombre de motoristes que han mort o han resultat ferits en aquest tram en els últims cinc anys.

En el conjunt de l'estat espanyol, les motocicletes i els ciclomotors són el 19% del total de vehicles. Pel que fa al total de morts en accident de trànsit, els motoristes representen el 27% del total. És a dir, quasi un terç de les persones que han perdut la vida a la carretera, anaven en moto.

El perfil del motorista mort en accident és un home que té entre 35 i 45 anys, que circulava el cap de setmana en moto de cilindrada alta i que se'n va eixir de la via.