Defensa assegura que l'objecte que va sobrevolar la Comunitat Valenciana era un meteoroide
El ministeri que dirigeix Margarita Robles descarta que siga un míssil o un satèl·lit d'Elon Musk
El Centre d'Operació i Vigilància Espacial (COVE) apunta que l'objecte que va sobrevolar la nit del divendres la Comunitat Valenciana, i que en principi es va creure que era un míssil balístic, era un meteoroide, és a dir, un meteorit que va fregar l'atmosfera sense arribar a entrar-hi. Així ho han comunicat aquest dilluns responsables del COVE a la ministra de Defensa, Margarita Robles, durant la seua visita a les instal·lacions d'aquest centre del Ministeri de Defensa a la base aèria de Torrejón de Ardoz (Madrid). L'ens s'encarrega de vigilar i controlar qualsevol objecte espacial que puga travessar l'atmosfera.
Des de Defensa han remarcat que si el pas de l'objecte haguera suposat una amenaça per a la població, s'hauria seguit el protocol establit. "No cal alertar la ciutadania d'una cosa que no tenia cap fonament", ha incidit el general Isaac Manuel Crespo, cap del Comandament de l'Espai del qual depén el COVE.
El general ha assegurat que qui va informar a través de les xarxes socials que podria tractar-se d'un míssil balístic va ser una persona que treballa al Centre Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), que ho va fer a títol particular i no l'organisme en si. De fet, el mateix CSIC va eixir al pas de la informació amb un comunicat en el qual descartava que l'objecte que es va veure creuant el cel de l'est peninsular a gran velocitat es tractara d'armament.
Quant a la informació de la Força Aèria d'Alemanya, que diumenge va afirmar que l'objecte que va sobrevolar el cel espanyol era un satèl·lit Starlink del multimilionari Elon Musk, el general també ho ha descartat. De fet, el satèl·lit no estava dins del llistat d'objectes que representen un perill perquè es poden endinsar en l'òrbita més pròxima a la Terra. Si fora així, apunten, un consorci de la UE format per Espanya, Alemanya, Itàlia i França avisa amb trenta dies d'antelació.
Aquest informe és la referència del COVE per a dur a terme la vigilància i el control d'un determinat objecte, ha explicat el general Manuel Crespo. En aquest informe no s'inclouen els satèl·lits Starlink, que no superen els 300 quilos de pes, una massa que l'atmosfera pot desintegrar.
Nombrosos aficionats a l'astronomia van gravar i fotografiar l'objecte. Un d'ells va ser Cèsar Guasch, que col·labora amb la Xarxa Espanyola d'Investigació sobre Bòlids i Meteorits, i que resideix a Sant Mateu (Baix Maestrat). Va arribar a gravar amb diverses càmeres prop de cinquanta segons del pas de l'objecte.
Més llegit
-
À Punt estrena l’exitosa sèrie britànica ‘Doc Martin’, una comèdia diària per a les vesprades d’estiu
-
Les farmàcies estudien fer vaga pels impagaments: "Hem de demanar préstecs per a sufragar la despesa de la Seguretat Social"
-
Moren tres banyistes a les platges de Gandia, Dénia i Benissa
-
Qui, quant i com acollir-se a les noves tarifes del transport públic que entren en vigor este dimarts?
-
Laura Morell, sobre la llei Bolaños: “La reforma només pretén el control des de dins del poder judicial”
-
Els senyals de trànsit s'adapten als nous temps
Més vist
-
Informe | La Laboral de Xest
-
30.06.2025 | A la fresca
-
29.06.2025 | Entrada de Moros i Cristians de Benissa | Primera part
-
29.06.2025 | Entrada moros i cristians de Benissa | Segona Part
-
Carles Alberola recorda la Universitat Laboral de Cheste: “Era un paradís”
-
La Universitat Laboral de Cheste, ciutat educativa de primer nivell
Més escoltat
-
30.06.2025 | Línia de fons
-
27.06.2025 | L'estiu 'A la fresca' amb Eduard Forés i Maria Fuster
-
30.06.2025 | Luís Fernández, VIELCA INGENIERÍA
-
30.06.2025 | “Fil d’Irene”, el calvari de les dones migrants llatinoamericanes que busquen una nova vida als Estats Units
-
30.06.2025 | 90 minuts
-
29.06.2025 | Amunt i avall | Tercera Part