Cobrar o no pel gel de la beguda, a debat
Comença a ser habitual que bars i restaurants cobren un suplement extra pels glaçons entre quinze i vint cèntims
"Em volien cobrar pel gel 50 cèntims, i li vaig respondre que no en volia". El que li va passar a aquesta afectada no és anecdòtic, ja que comença a ser habitual que cobren un suplement extra pels glaçons entre quinze i vint cèntims.
Bars i cafeteries dubten si cobrar o no pel gel que acompanya la beguda per a fer front a les despeses de l'establiment. Segons l’Organització de Consumidors i Usuaris és una pràctica legal, però pensen que és abusiva.
"En un mercat lliure, els hostalers poden posar el preu que vulguen als productes, sempre que s’avise. Però encara que siga legal, és abusiu", manifesta Sílvia Huerta, delegada de l’OCU a la Comunitat Valenciana.
Les persones consumidores estan acostumades que el café amb gel siga més car, però hi ha establiments que cobren també el gel dels refrescos per a fer front a les despeses. Altres locals prefereixen apujar el preu de la beguda i no cobrar el gel.
Més llegit
-
Un corredor de Puçol ferit per una cornada i un de Moixent amb traumatisme en el sèptim 'encierro' dels Sanfermines
-
La dana deixa granís de cinc centímetres, arbres tombats i vidres de cotxes trencats a la Plana Baixa
-
La jove ferida per fulguració a la Marina de València rep l’alta hospitalària
-
La dana afecta el nord de les províncies de València i de Castelló
-
Èxit rotund del Pirata Beach Fest de Gandia amb més de 30.000 assistents diaris
-
Atenen una dona amb parada cardíaca després de rebre l'impacte d'un llamp a la Marina