Celebrem el Dia Mundial de la Truita de Creïlles
És un dels plats estrella de la nostra gastronomia i, més enllà del dilema de la ceba, n’hi ha de tots els gustos i grandàries
El 9 de març se celebra el Dia Mundial de la Truita de Creïlles. Es tracta d'un plat popular i teòricament econòmic perquè, per a fer-la, només es necessiten creïlles, oli i molts ous. Per això tothom la fa a casa, tot i que no en totes les cases es fa igual. La gerent del bar Pizcueta 14 i dues voltes finalista del Campionat d'Espanya de Truita de Creïlles, Paz Corral, diu que cadascú fa la seua truita, amb el seu caràcter, la seua forma de ser i de fer. “Cadascuna és distinta”, afirma.
Considera que és un plat especial perquè menjar una truita és un moment de reunió. “A València tenim un esmorzar espectacular que no el tenen en cap lloc d’Espanya”. Per a esmorzar, dinar, sopar… Hem preguntat al carrer i qualsevol moment del dia és bo per a degustar aquesta delicatessen de la nostra gastronomia.
Per als amants d’aquest plat, les truites de tots els sabors estan bones. I no parlem de truites amb ceba o sense. Al local de Paz Corral les fan amb tot tipus d’ingredients, com ara pernil ibèric, sobrassada, albergínia o roquefort, entre altres.
I parlant de varietats, també n’hi ha de totes les mides. Per exemple, al bar La Peseta del grau de València, són gegants. Tant, que la clientela se sorprén en veure-les, afirma el seu gerent, Luis Montoro.
Més llegit
-
Cau el sostre d'un altre habitatge a Vila-real, el segon en 24 hores
-
La Gossa Sorda esgota les 31.000 entrades dels concerts de la seua tornada
-
Roben nou joies de la col·lecció de Napoleó i l'Emperatriu Josefina del Museu del Louvre
-
Es dispara el preu de la vivenda a la zona zero de la dana
-
La Guàrdia Civil remet a la jutgessa de la dana la telefonada en què l'Aemet va dir que la pluja anava cap a Conca el 29-O
-
L'epicentre de les últimes tempestes situa el focus en el triangle Alacant-Tarragona-Eivissa