Aprovada la proposta de la Llei de mort digna
La Comissió de Sanitat de les Corts ha aprovat el projecte de llei de mort digna que regula l'atenció integral dels pacients terminals.
Els vots a favor del PSPV, Compromís, Podem i Ciutadans, han permés aprovar el projecte de llei de mort digna en la Comissió de Sanitat, el pas previ perquè la norma arribe al ple de les Corts. El Partit Popular s'ha abstingut en esta votació per considerar que el projecte de llei respon a interessos ideològics i s'ha tramitat amb molta urgència. Remedios Yáñez, portaveu de Sanitat del Grup Parlamentari Popular, ha lamentat que no s'haja tingut en compte una gran part de les 55 esmenes proposades pel seu grup i fetes amb les opinions d'experts en esta matèria, i ha qualificat el projecte com "un producte de màrqueting polític que obedeix a interessos electorals", una norma que Yáñez considera populista perquè "demostra que al govern de la Generalitat només li preocupen els vots i no les persones".
El diputat del PSPV Ignacio Subías ha lamentat que el Partit Popular s'haja quedat a soles en el debat. Subías s'ha manifestat molt satisfet per l'aprovació d'un projecte de llei que "s'ha fet a temps, és molt necessari i estalviarà molt de patiment als malalts terminals al final de la seua vida". Per als socialistes, la Llei de mort digna respon a una gran demanda social, ja que "el 84% dels ciutadans enquestats estan a favor d'aquesta norma que garanteix el dret a una mort digna", ha dit.
En la mateixa línia s'han manifestat la resta de partits que han votat a favor del projecte de llei. Isaura Navarro, diputada de Compromís, ha volgut recordar a l'inici de la seua intervenció el doctor Luis Montes, ferm defensor de la mort digna, que va faltar el 19 d'abril.
L'objectiu de la dita Llei de mort digna és regular el dret dels malalts terminals, garantir la seua dignitat i l'autonomia per a donar a conéixer els seus desitjos i valors en els últims moments de la seua vida mitjançant el testament de les últimes voluntats. D'aquesta manera, permet al malalt terminal rebutjar certs tractaments, poder triar el lloc on vol morir o la persona que vol que l'acompanye els últims moments de la seua vida, entre altres. Així mateix, la norma obliga el personal sanitari a complir la voluntat del pacient.
Més llegit
-
Estos són els dotze festius autonòmics del calendari laboral del 2026
-
À Punt estrena l’exitosa sèrie britànica ‘Doc Martin’, una comèdia diària per a les vesprades d’estiu
-
Moren tres banyistes d'edat avançada a les platges de Gandia, Dénia i Benissa
-
Mor un xiquet de dos anys oblidat a l'interior d'un cotxe a Tarragona
-
Almussafes registra un sisme de magnitud 2,7 i Silla dos més, de magnitud 2,1 i 1,9, respectivament
-
Condemnats a 20 i 12 anys de presó dos dels quatre acusats d’abús sexual a una menor a la Vall d’Albaida
Més vist
-
Informe | La Laboral de Xest
-
29.06.2025 | Entrada de Moros i Cristians de Benissa | Primera part
-
29.06.2025 | Entrada moros i cristians de Benissa | Segona Part
-
30.06.2025 | A la fresca
-
La Universitat Laboral de Cheste, ciutat educativa de primer nivell
-
Carles Alberola recorda la Universitat Laboral de Cheste: “Era un paradís”
Més escoltat
-
30.06.2025 | Línia de fons
-
30.06.2025 | Luís Fernández, VIELCA INGENIERÍA
-
30.06.2025 | 90 minuts
-
30.06.2025 | “Fil d’Irene”, el calvari de les dones migrants llatinoamericanes que busquen una nova vida als Estats Units
-
30.06.2025 | A poqueta nit | Primera Part
-
30.06.2025 | Queda’t amb El GastroTurista | Binhui Jiang