Directes
Ara en la televisió
MERIDIÀ ZERO
Ara en la ràdio
FÓRMULA TERRITORI (reemissió)

Zaplana (PP) acusa Puig de "desatendre" l'atenció primària sanitària

El portaveu de sanitat del PP afirma que la nova onada "ha sigut la punta per a acabar de col·lapsar-la" per no organitzar amb temps les plantilles de Nadal

Una sanitària atén persones majors a l'ambulatori del carrer de Xile de València en una imatge d'arxiu / Juan Carlos Cárdenas (Efe)

El portaveu de sanitat del Grup Popular a les Corts, José Juan Zaplana, ha acusat aquest divendres el president de la Generalitat, Ximo Puig, de "desatendre" l'atenció primària, i ha lamentat que la nova onada de covid "ha sigut la punta per a acabar de col·lapsar-la".

Segons ha assenyalat Zaplana en un comunicat, el govern valencià "ha perdut un temps molt valuós", en què els indicadors de covid havien baixat, "per a posar orde en l'atenció primària i no ho ha fet".

Així, ha criticat que no s'haja previst "amb suficient temps" les plantilles de Nadal i les substitucions de personal sanitari per vacances o baixes. Per això, lamenta que "ara ens trobem amb un repunt del virus i un personal esgotat i sense alternatives".

El portaveu de sanitat ha assenyalat que aconseguir cita presencial en un centre de salut de la Comunitat Valenciana en aquest moment "és missió impossible", i les que s'estan donant són per a 15 dies després, passades les festes de Nadal. "I això en el cas dels centres que no estan tancats".

Segons el diputat popular, Sanitat "funciona sense criteri" i ha denunciat, a més, el "col·lapse" per a la realització de proves PCR. Sobre aquest tema, el portaveu de sanitat del PP ha anunciat que ha presentat una bateria de preguntes a les Corts dirigides a la Conselleria de Sanitat Universal perquè explique "a quines empreses s'ha derivat la realització de PCR i amb quina licitació s'ha fet".