Directes
Ara en la televisió
ESPECIAL INFORMATIU
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Vist per a sentència el juí a l'exalcalde d'Alacant

El fiscal i l'advocat de l'Estat mantenen la petició de nou anys de presó per frau fiscal.

Luis Díaz Alperi, primer per l'esquerra, en companyia de la resta d'acusats / Europa Press

El juí a l'exalcalde d'Alacant, el popular Luis Díaz Alperi, ha quedat hui conclòs per a sentència. El Ministeri Fiscal i l'advocat de l'Estat, en nom de l'Agència Tributària, han mantingut la petició inicial i han demanat per a ell una pena de nou anys de presó per tres delictes de frau fiscal. La Fiscalia també ha demanat nou mesos de presó per suborn impropi per haver gaudit gratuïtament de l'amarratge del seu catamarà en el port d'Alacant del 2008 al 2013. El ministeri públic manté contra Alperi l'acusació de cometre frau fiscal els anys 2007, 2008 i 2010 per tal d'eludir el pagament de 680.000 euros de l'impost sobre la renda. 

L'advocat de Díaz Alperi ha sol·licitat l'absolució i ha al·legat que hi ha hagut dilacions indegudes en la tramitació del procés judicial.

En aquesta última sessió del juí, els advocats defensors dels altres tres processats, Antonio Solana, Antonio Moreno i Javier Palacio, han negat que els seus clients hagueren ajudat Díaz Alperi a ocultar el seu patrimoni i han demanat l'absolució. La defensa dels tres acusats d'ajudar Alperi ha tractat de destruir les proves de l'acusació amb la presentació de dades contradictories que ara el jutge haurà de valorar.

En la defensa d'Alperi han argumentat els altres tres acusats. Així, Antonio Moreno ha insistit a explicar que va fer un préstec totalment legal a Alperi i que, per no estar liquidat el deute, hi ha un procediment d'embargament contra Alperi en un jutjat de Madrid.

L'advocat de l'acusat Antonio Solana al·lega que l'Agència Tributària no donà el tràmit d'audiència al seu client, cosa que faria nul·la la incriminació. A més, Solana al·lega que el catamarà objecte de litigi no era només de Díaz Alperi, sinó que la propietat estava compartida per Solana, Alperi i una societat mercantil. El problema és que aquella societat, Andarx Bussines, era propietat d'Alperi i la hisenda pública considera que hi hagué moviments de diners que buscaven una ocultació patrimonial.

Finalment, el quart acusat, Javier Palacio, exgerent de la marina esportiva del port d'Alacant, on Díaz Alperi tenia atracat debades el catamarà, manté que el delicte de què està acusat no estava tipificat quan succeïren els fets.

Per aquest juí han passat 43 testimonis i quatre pèrits.

l’Alacantí