Directes
Ara en la televisió
ALTA TENSIÓ
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR
Podríem fer-ho millor: streaming

La vicealcaldessa d'Alacant, entre els càrrecs que participen en la plataforma Som Ciutadans

Aquest moviment naix amb l'objectiu de convocar una assemblea general extraordinària perquè tots els afiliats decidisquen una nova estratègia i una nova direcció sense Arrimadas

La vicealcaldessa d'Alacant, Mari Carmen Sánchez, en una imatge d'arxiu / Facebook: @CsAlicanteCiudad

Afiliats i càrrecs de Ciutadans, entre els quals figura la vicealcaldessa d'Alacant, Mari Carmen Sánchez, han creat Som Ciutadans perquè les bases decidisquen el futur del partit en una assemblea general extraordinària.

Som Ciutadans és un moviment impulsat per afiliats, càrrecs públics i orgànics de Ciutadans que, "des de la lleialtat al partit", sol·liciten la "dimissió immediata" del comité executiu i la convocatòria d'una assemblea perquè els afiliats elegisquen una nova direcció i una nova estratègia política.

El moviment està impulsat per càrrecs i afiliats "rellevants" de tot Espanya, com l'actual portaveu adjunt del grup parlamentari a Astúries, Sergio García; l'exsenadora per Andalusia, Mar Hormigo; el diputat per València, Juan Córdoba, o el diputat provincial per Alacant, Javier Gutiérrez, entre altres.

La creació de la plataforma ve acompanyada d'un manifest que destaca la història, els principis i els valors del partit, repassa els últims anys sota la direcció d'Inés Arrimadas i el seu equip, i els motius que els han obligat a fer un pas al capdavant.

La diputada d'Aragó, Susana Gaspar, considera "més necessari que mai que el partit torne a la senda del seny i del sentit comú". Des del seu punt de vista, "els suports al govern de Pedro Sánchez i Podem, al costat dels governs que s'han acordat amb ells mitjançant mocions de censura aquests dos últims anys, són contraris als principis liberals que ha de representar el nostre partit". 

Per a la plataforma, els "errors estratègics i la falta d'autocrítica, amb una fugida cap avant" s'han instal·lat en tota la direcció del partit. Ni la pèrdua contínua de suport electoral ni la fugida constant d'afiliats i càrrecs ha originat ni un "mínim canvi" per part de la direcció.

La formació taronja ha passat de 166 diputats autonòmics a 43, de prop de 30.000 afiliats a 6.000 i els sondejos tampoc són gens optimistes, ja que indiquen que Ciutadans desapareixeria en quedar-se per davall del 2% dels vots.