Directes
Ara en la televisió
LA FINESTRA ESPORTIVA

De la supressió del descompte en combustibles a la congelació dels lloguers: totes les mesures del nou paquet anticrisi

El govern espanyol aprova una bateria d'ajudes per a fer front a la inflació valorat en 10.000 milions d'euros que entra en vigor l'1 de gener

L'eliminació de l'IVA afectarà únicament als productes bàsics de la cistella de la compra / Miquel Sanjuan

El govern espanyol ha aprovat aquest dimarts un nou paquet d'ajudes per a fer front a la crisi econòmica derivada de la guerra d'Ucraïna. El pla estén algunes de les mesures que ja estaven en vigor, com ara la pròrroga de les rebaixes d'impostos sobre l'electricitat i el gas o de la gratuïtat dels trens de Rodalia, i inclou altres de noves, fonamentalment encaminades a esmortir l'impacte de la inflació desbocada dels últims mesos sobre les butxaques de la ciutadania. El cost total d'aquest pla de xoc, el sisé dissenyat per l'executiu de coalició que lidera Pedro Sánchez, arriba als 10.000 milions d'euros. Detallem totes les mesures que comporta i que entren en vigor l'1 de gener.

Novetats per a les famílies i les llars

Mesures per a les famílies

Novetats per a empreses i sectors productius

Mesures per a les empreses

Les mesures que es prorroguen

Les mesures que canvien l'1 de gener

S'acaba el descompte generalitzat de vint cèntims per litre de carburant que està en vigor des de l'abril passat. A partir del pròxim 1 de gener, es limitarà només als usos professionals. És a dir, que els transportistes, els agricultors, els ramaders, les navilieres i els pescadors continuaran tenint la bonificació durant uns mesos, però els conductors particulars hauran de tornar a pagar el preu que marca l'assortidor. 

Altres mesures

El Consell de Ministres ha donat també llum verda a la revaloració del 8,5% de les pensions en el 2023, d'acord amb l'increment de la inflació, garantint el poder adquisitiu dels jubilats. Igualment, s'ha aprovat la jubilació activa millorada, mecanisme que permetrà que professionals sanitaris d'atenció primària, metges de família i pediatres en edat de jubilació puguen continuar durant els pròxims tres anys compatibilitzant el 75% de la pensió amb el servei actiu a temps complet o a mitja jornada.