Directes
Ara en la televisió
MERIDIÀ ZERO

El Suprem permet als cinc presos electes eixir el dia 20 a recollir les actes com a parlamentaris

La sala no els permet celebrar rodes de premsa a les cambres el dia 21 en el ple de constitució de les Corts.

Junqueras, Turull, Rull i Sànchez seran conduïts de la presó de Soto del Real al Congrés mentre que Romeva anirà al Senat / Arxiu

El tribunal del procés ha autoritzat als cinc presos electes que acudir el dia 20 de maig al Congrés i al Senat a tramitar les seues actes com a parlamentaris prèviament a la constitució de les Corts. Al que no accedeix la sala és a permetre’ls la celebració de reunions de treball ni rodes de premsa ni qualsevol altre compromís de comunicació a les cambres, el dimarts 21. 

D’aquesta manera, el tribunal autoritza també l’eixida de la presó el dilluns, una vegada que la setmana passada ja va fer el mateix per a excarcerar-los el dimarts 21 per unes hores per a assistir al ple de constitució de les Corts. 

Els magistrats han accedit a la petició de les defenses, de manera que Oriol Junqueras, Jordi Turull, Josep Rull i Jordi Sànchez seran conduïts de la presó de Soto del Real al Congrés mentre que Raül Romeva anirà al Senat. Les autoritzacions per a entrar a les cambres són a partir de les 10:00 hores.

Ho faran per a emplenar personalment una sèrie de tràmits que exigeix la credencial de la Junta Electoral Central i recollir així l’acta de parlamentari, així com realitzar la preceptiva declaració de béns i activitats.

Trasllat dels presos a les Corts

Respecte als trasllats dels presos a les Corts, la sala indica que “hauran de ser degudament custodiats” i que la presidència de totes dues cambres hauran d’adoptar les decisions oportunes perquè aquests tràmits es practiquen sense dilació i “siguen reintegrats al centre penitenciari com més prompte millor”.

La decisió implica que se suspén la sessió del juí de dilluns que ve, per la qual cosa la vista oral es reprendrà ja el dimecres amb els últims testimonis i les primeres pericials.