Directes
Ara en la televisió
ATRAPA'M SI POTS

La societat civil i política torna a retre homenatge a Manuel Broseta en el 31é aniversari del seu assassinat

El president de la Generalitat, Ximo Puig, i el líder del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, coincideixen en aquest acte, acompanyats per altres autoritats

Manuel Broseta / Amigos Fundación Broseta

La ciutat de València torna a retre homenatge al professor Manuel Broseta amb motiu del 3é1 aniversari del seu assassinat. Com en cada aniversari, tant les institucions polítiques i educatives com la societat civil es reuneixen per a honrar la seua memòria. El president de la Generalitat, Ximo Puig, i el líder del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, coincideixen en aquest acte, acompanyats per altres autoritats. La trobada té lloc al parterre anomenat amb el nom del mestre Broseta, davant d'un monòlit ubicat a l'avinguda Blasco Ibáñez, on va ser assassinat per ETA.

Aquest mateix divendres, la Fundació Professor Manuel Broseta també fa entrega del XXXI Premi de Convivència a la Comissió Redactora de l'Estatut d'Autonomia al Palau de la Generalitat. A més del cap del Consell, que presidirà l'esdeveniment, hi estarà present Alberto Núñez Feijóo, entre d'altres càrrecs.

L'assassinat de Broseta es va produir el 15 de gener del 1992 a les 10:20 h del matí, quan dos membres de la banda terrorista ETA assaltaren el polític i catedràtic Manuel Broseta prop de la Facultat de Dret de València i el mataren d'un tret al clatell. La seua mort va commocionar tota la ciutat, que al cap de tres hores tornaria a viure l'angoixa quan va esclatar el cotxe que els dos terroristes havien deixat aparcat al carrer d'Amadeu de Savoia, afortunadament sense haver de lamentar cap altra víctima mortal.

València