Directes
Ara en la televisió
À PUNT NOTÍCIES NIT

Ribó demana el compliment "estricte" de les normes a través d'un ban

L'anunci és un homenatge a tots els que han faltat i un agraïment al personal sanitari.

L'alcalde de València, Joan Ribó, en un acte institucional durant el dia de la Constitució / Ajuntament de València

L'alcalde de València, Joan Ribó, publica aquest dilluns un ban en el qual demana a la ciutadania el compliment "estricte" de les recomanacions i els decrets dictats per les autoritats sanitàries competents per a evitar l'expansió de la pandèmia del coronavirus.

Ribó ha explicat que l'Ajuntament ha pres mesures i ha adaptat els serveis i les instal·lacions municipals a les diferents circumstàncies sanitàries i socials i ha fet una crida ciutadana perquè "s'adopten actituds i situacions que eviten riscos, amb especial atenció al tancament perimetral dels caps de setmana".

El nou ban arreplega també un homenatge a totes les persones que han faltat i un agraïment per al personal sanitari i professionals que treballen per a cuidar la ciutadania. A més, el text mostra les reflexions de Joan Ribó, qui assegura que aquesta pandèmia "ho ha transformat tot, des dels nostres hàbits fins a la manera de treballar, de conviure i de relacionar-nos".

L'alcalde explica que València i els seus veïns i veïnes "han demostrat durant tot aquest temps la seua capacitat de resiliència, amb una maduresa i un esperit de cooperació ferma que ens possibilita a superar aquesta situació".

També recorda que en resposta a les últimes resolucions de la Generalitat, l'Ajuntament de València ha suspés les activitats que generen concentracions de persones en les seues instal·lacions per a convertir aquestes dependències en espais de "màxima seguretat per a la ciutadania i per al personal municipal"; i que ha suspés els mercats extraordinaris i el rastro, així com altres activitats no essencials organitzades i autoritzades pel consistori.

Finalment, Ribó ha defensat una vacunació "decisiva" que, al seu juí, "s'ha d'accelerar per a arribar primer a les persones més vulnerables i, a continuació, al conjunt de la població", però mentrestant fa una crida a "adoptar actituds i situacions que eviten riscos i posar-nos en perill a nosaltres mateixos, a les nostres famílies i a la població en general".

València