Directes
Ara en la televisió
XINO XANO
Ara en la ràdio
LÍNIA DE FONS (reemissió)

Puig presideix la presa de possessió del nou Consell al Palau de la Generalitat

L’acte serà a les 10:30 hores a l’emblemàtic Saló de Corts.

Ximo Puig, després de la presa de possessió com a president de la Generalitat / Efe

El president de la Generalitat, Ximo Puig, presideix aquest dilluns la presa de possessió del nou Consell. L’acte serà a les 10:30 hores a l’emblemàtic Saló de Corts del Palau de la Generalitat. 

L’acte de presa de possessió es produeix l’endemà que el mateix Puig haja pres possessió del càrrec en un acte a les Corts. 

Utilitzant la fórmula habitual, el cap del Consell ha promés el càrrec posant la mà sobre la Constitució, l'Estatut i els Furs i ha pronunciat en valencià, tal com disposa el reglament parlamentari, la fórmula estipulada que els acatarà "sense engany" i guardarà "fidelitat" a la Generalitat.  

Durant la proposició del govern, el president ha afirmat que la solució a l'infrafinançament en la legislatura que ara comença és "irrenunciable, inajornable i imprescindible per a la Comunitat Valenciana i per a l'Estat". En aquest sentit, Puig s'ha mostrat confiat que prompte es conforme el govern espanyol i "es confirme la voluntat expressada pel president Sánchez d'abordar un finançament just".  

Pel que fa a l'acció de govern per als pròxims quatre anys, Puig ha fixat com a prioritat acabar amb el terrorisme masclista, i ha assegurat que altres eixos seran la lluita contra el canvi climàtic, la creació d'ocupació i garantir el dret a l'habitatge.