Directes
Ara en la televisió
MERIDIÀ ZERO
Ara en la ràdio
LÍNIA DE FONS (reemissió)

El PP presentarà una moció per a impedir que València cobre l'IBI a l'Església

Català assegura que, mentre no es modifique la llei de mecenatge, l'Ajuntament no pot cobrar aquest impost a entitats exemptes.

L'Hospital Casa de Salud és un dels centres que hauran de pagar l'impost / Arxiu

El PP presentarà una moció per a impedir que l'Ajuntament de València cobre l'impost sobre béns immobles (IBI) a entitats exemptes, com l'Església. València cobrarà per primera vegada, des de l'1 de març, l'IBI a aquelles institucions religioses amb propietats on es duguen a terme activitats econòmiques amb ànim de lucre i que suposen competència.

La candidata del PP a l'alcaldia de València, María José Català, ha assegurat que, mentre no es modifique la llei de mecenatge, l'Ajuntament no pot cobrar l'IBI a entitats que estiguen exemptes del pagament.

Català ha explicat que la sentència d'Estrasburg, que permet a l'Ajuntament emetre rebuts de l'impost sobre construccions, instal·lacions i obres a un col·legi de Getafe, és un cas específic sobre una reclamació de devolució de l'ICIO. Aixi, diu que no pot generalitzar-se a tots els edificis de l'Església, amb independència de l'ús que tinguen, i que "en cap cas suposa una derogació de l'actual legislació vigent".

Segons la candidata del PP, el govern municipal està "subvencionant i bonificant impostos a entitats pròximes al catalanisme", però vol cobrar un impost a l'Església. També ha recordat que l'Ajuntament va eximir el PSPV de pagar més de 100.000 euros per la plusvàlua de la venda de la seu al carrer de Blanqueries.