Directes
Ara en la televisió
NO TENIM TRELLAT

El PP amenaça de reprovar Batet si no suspén "immediatament" els diputats en presó

La decisió de la mesa està en mans del PSOE, perquè els populars i Ciutadans hi votaran a favor i Unides Podem, en contra.

La Mesa del Congrés és qui ha de decidir sobre els diputats electes en presó | EP

La mesa del Congrés es reuneix en conéixer la resposta del Suprem que retorna al Congrés la decisió de suspendre els diputats electes en presó. Així mateix, el Partit Popular ha amenaçat de reprovar la presidenta de la cambra, Meritxell Batet, si no suspén de manera immediata els parlamentaris en presó. 

Així ho ha anunciat el secretari general del Partit Popular, Teodoro García, que també ha dit que no descarten denunciar Batet per prevaricació i desobediència. A l'entrada de la reunió, Ana Pastor, ha evitat contestar sobre aquesta petició. Tampoc ha dit el sentit del vot del PP i ha instat a respondre a l'eixida de la reunió. 

Però tant PP com Ciutadans votaran a favor d'eixa suspensió. Ignacio Prendes, vicepresident quart del Congrés per la formació taronja, també ha demanat suspendre els quatre diputats independentistes sense dilació "perquè s'està perjudicant el poder legislatiu", i la suspensió "és obligatòria" i està prevista en les regles del Congrés.

Per la seua banda, Unides Podem ha anunciat que votaran en contra d'aquesta suspensió. La decisió queda, per tant, en mans del PSOE.