Directes
Ara en la televisió
ESPECIAL INFORMATIU
Roda de premsa del ple del Consell

El PDeCAT aprova fer efectiva la república "com més prompte millor" però no "immediatament"

Les bases del partit també rebutgen relaxar les incompatibilitats i això complica la presència dels consellers Buch i Calvet en l'executiva del partit.

En la votació del ple, en el qual participen prop de 14.000 inscrits de forma presencial i telemàtica, / Europa Press

El ple de l'Assemblea Nacional del PDeCAT, que se celebra aquest cap de setmana del 21 i 22 de juliol, ha aprovat per majoria ajustada el punt de la ponència política que proposa fer efectiva la república catalana "com més prompte millor" però ha rebutjat l'esmena que proposava incloure en el text que es fera de forma immediata.  

La votació del ple, en el qual participen prop de 14.000 inscrits de forma presencial i telemàtica, ha sigut molt ajustada ja que la victòria només ha estat per nou vots. En la comissió de la ponència, celebrada ahir, havia guanyat en votacions la fórmula inclosa en l'esmena, que recollia la voluntat de fer efectiva la república catalana immediatament i no l'original que parlava de fer-ho com més prompte millor. Però en no obtindre més del 40% del suport, es va portar al ple i, finalment, s'ha imposat el text original. 

Les bases del partit també han rebutjat relaxar el règim d'incompatibilitats fins al punt que els consellers puguen estar en la direcció tal com proposava el sector afí a l'expresident Carles Puigdemont, per a poder introduir en l'executiva Miquel Buch i Damià Calvet, responsables respectivament d'Interior i Territori, que d'aquesta manera, no s'hi podrien sumar.