Directes
Ara en la televisió
MERIDIÀ ZERO
Ara en la ràdio
LÍNIA DE FONS (reemissió)

Pablo Iglesias: "Deixe tots els meus càrrecs del partit i de la política"

Ha reconegut que l’esquerra “ha fracassat” en les eleccions madrilenyes per a fer fora la “dreta trumpista liderada per Ayuso i la ultradreta”

El líder d'Unides Podem, Pablo Iglesias, anuncia en roda de premsa que deixa tots els càrrecs / Efe

Les eleccions a la Comunitat de Madrid es cobren la primera víctima. El líder d’Unides Podem i candidat a l’Assemblea de Madrid, Pablo Iglesias, ha anunciat que abandona tots els seus càrrecs polítics. “Deixe tots els meus càrrecs del partit i de la política institucional. No seré un tap per a la renovació de lideratge que necessita la nostra força política”, ha assegurat. 

En una roda de premsa per analitzar els resultats electorals a Madrid, Iglesias ha reconegut que les formacions d’esquerra han “fracassat” en el seu intent de fer fora la “dreta trumpista liderada per Díaz Ayuso i la ultradreta”. "Hem estat molt lluny de sumar una majoria suficient per a armar un govern decent", ha dit. 

El líder d’Unides Podem ha lamentat que la seua figura no contribueix per a sumar en el seu partit ni en les institucions polítiques i ha afegit que el seu paper últimament ha limitat la seua formació. 

Iglesias li ha estés la mà a la vicepresidenta tercera i ministra de Treball, Yolanda Díaz, per a ser la seua successora. “Crec que Yolanda pot ser el relleu, la pròxima presidenta del govern espanyol. Pot aspirar a construir una alternativa a la ultradreta”, ha afegit. 

Iglesias: “Mai Madrid havia sigut tan diferent d'Espanya”

El líder d’Unides Podem ha valorat els resultats electorals com una “tragèdia”, sobretot per l’alta participació d’enguany, que ha fregat el 76%. “Les dades de participació són altíssimes, aquest era un dels nostres objectius. Però en lloc d’aconseguir el que buscàvem, ha consolidat la victòria de la dreta trumpista i de la ultradreta”. 

A més, Iglesias ha augurat que un possible govern del Partit Popular amb Vox a l’Assemblea de Madrid aguditzarà els problemes territorials a Espanya i ha pronosticat una “intensificació” de la deslleialtat de l’executiu autonòmic al govern espanyol. “Mai Madrid havia sigut tan diferent d'Espanya i mai Madrid havia sigut tan diferent d'altres territoris”, ha manifestat.  

Els líders valencians d'Unides Podem agraeixen la tasca d’Iglesias 

Les primeres reaccions per a valorar l’anunci d’Iglesias no s’han fet esperar. La síndica a les Corts d’Unides Podem, Pilar Lima, ha dit en una publicació en Twitter: “Gràcies per tant Pablo. Estarem donant-ho tot i sé que estaràs prop”. 

També ha parlat el vicepresident segon del govern valencià i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, qui ha dit que la política mai va ser la mateixa des de l’arribada de Pablo Iglesias.