Directes
Ara en la televisió
À PUNT NOTÍCIES NIT

Mas i Navarro competiran amb altres tres candidats per a liderar les llistes a Alacant i València

Vicent Marzà i Joan Baldoví ja tenen assegurat el seu lloc com a cap de llista per Castelló i candidat a la Generalitat de Compromís

Imatge d'arxiu de la presa de possessió de la consellera Isaura Navarro al costat d'Aitana Mas / Arxiu

Les conselleres d'Igualtat i Agricultura, Aitana Mas i Isaura Navarro competiran amb altres tres candidats per a encapçalar les llistes de Compromís per Alacant i València a les Corts. Per la seua banda, Vicent Marzà i Joan Baldoví ja tenen assegurat el seu lloc com a cap de llista per Castelló i candidat a la Generalitat respectivament.

Així queda la situació en les primàries de Compromís després d'acabar el termini de presentació de candidatures. En total, hi ha 54 persones candidates: 27 a la llista de la província de València, 20 a la d'Alacant i nou a la de Castelló.

Els coportaveus de la coalició Alberto Ibáñez, Àgueda Micó i Juan Ponce han oferit una roda de premsa aquest dilluns per a informar del procés.

Per a cap de llista, hi ha quatre candidatures a Alacant: la vicepresidenta i consellera d'Igualtat, Aitana Mas; el portaveu de Compromís en la Diputació d'Alacant, Gerard Fullana, la representant de Joves Maria José Calabuig i la militant Marina González.

A València, les candidates a encapçalar la llista (que ocuparan el número 2 després de Baldoví) són la consellera d'Agricultura, Isaura Navarro; la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó; la directora general de Comerç, Rosana Seguí i l'exsecretària autonòmica de Transició Ecològica Paula Tuzón.

La formació publicarà els perfils de tots els candidats a compondre les seues llistes a les Corts a partir de les 16:30 hores en el seu web, coincidint amb el procés de recollida d'avals.

A més, han anunciat que la coalició reservarà el lloc 6 en la llista de Castelló; el 12 en la de València i el 4 en la d'Alacant per a persones independents.

De moment, està confirmat que l'expert en canvi climàtic Juan Bordera ocuparà el quart lloc en la circumscripció d'Alacant.

"Obrim per a guanyar"

Així mateix, la coalició organitzarà una sèrie d'actes amb representants de la societat civil durant gener, febrer i març en les tres províncies sota el lema "Obrim per a guanyar", amb el qual buscaran "dinamitzar i mobilitzar a l'electorat" dels "espais polítics compartits" i convertir la coalició a la "casa comuna" de l'esquerra valenciana.

En aquest sentit, aquest dissabte faran el primer acte a Borriana amb la temàtica de la dinamització del model econòmic i al febrer en celebraran dos més a les comarques d'Alacant i València per a tractar la lluita contra l'emergència climàtica i els serveis públics valencians respectivament.

El 4 de març, a més, faran un acte en el qual hi haurà la presència de partits que concórreguen al costat de Compromís a les eleccions locals i autonòmiques i durant aquests mesos es reuniran amb representants del teixit associatiu, empresarial, polític i cultural per a abordar el programa electoral.