Directes
Ara en la televisió
ANIMALADES, UN MÓN BESTIAL
Ara en la ràdio
CADENA DE VALOR (reemissió)

L'exdiputada Mireia Boya reivindica l'ambient festiu del 20S

La política de la CUP va pujar al sostre d'un cotxe per a explicar a un grup de manifestants les pràctiques de la "no-violència".

Imatge del senyal del Tribunal Suprem durant la declaració de Mireia Boya / Efe

L'exdiputada de la CUP, Mireia Boya, ha declarat aquest matí com a testimoni en el juí del 'procés' independentista a Catalunya. Boya ha explicat la seua participació el 20 de setembre de 2017, quan les forces de l'orde van escorcollar la Conselleria d'Economia i l'exdiputada va pujar al sostre d'un cotxe de la Guàrdia Civil per a explicar a un grup de manifestants les pràctiques de la "no-violència".

Boya ha relatat que la concentració ciutadana que es va originar era "festiva" i en defensa del dret al sufragi que s'havia de produir uns dies després, l'1 d'octubre. L'exdiputada de la CUP ha assegurat que no pretenia danyar el cotxe, sinó evitar confrontacions: "Era un bon faristol per a dirigir-nos a la gent que hi estava concentrada, per a recordar que havíem de mantindre sempre una actitud pacífica".

També ha contat que, una vegada finalitzat l'escorcoll, els llavors líders de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, van reunir els representants de les diverses formacions polítiques allí presents per a transmetre'ls que s'havia de desconvocar la concentració per a evitar possibles conflictes una vegada caiguera la nit.