Directes
Ara en la televisió
ALTA TENSIÓ
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR
Podríem fer-ho millor: streaming

L’exconsellera Elena Cebrián serà la nova secretària general per al Repte Demogràfic

Encapçalarà un departament de nova creació per a lluitar contra el despoblament.

L’exconsellera Elena Cebrián, en una imatge d’arxiu / À Punt NTC

El Consell de Ministres ha nomenat aquest dimarts l’exconsellera d’Agricultura Elena Cebrián com a nova secretària general per al Repte Demogràfic. Cebrián encapçalarà un departament de nova creació per a lluitar contra el despoblament.

Ha sigut consellera d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural de la Generalitat entre el 2015 i el 2019. És enginyera agrònoma per la Universitat Politècnica de València, especialitzada en Economia i Política Agrària. A més, té un grau en Economia per la UNED.

Cebrián és funcionària del cos d’Enginyers Agrònoms de l’Estat des de 1999 i la seua trajectòria professional ha estat especialment vinculada al desenvolupament rural, la gestió de fons europeus, aigua, parcs nacionals i anàlisi i prospectiva en matèria agrària i ambiental, àrees en les quals ha ocupat diverses responsabilitats en el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació i en el Ministeri de Medi Ambient.

Així mateix, va ser agregada en la Representació Permanent d’Espanya davant la UE a Brussel·les, durant la presidència espanyola en el primer semestre de 2002. Entre 2006 i 2010 va ser, a més, experta nacional destacada en l’Agència Europea de Medi Ambient a Copenhaguen (Dinamarca).