La jutgessa alça el secret de diverses peces del cas Assut
El 14 d'agost, la jutgessa havia acordat la pròrroga del secret d'actuacions en diverses peces
La titular del jutjat d'instrucció número 13 de València ha decretat este divendres l'alçament del secret de sumari de diverses peces del conegut com cas Assut, en el qual s'investiguen presumptes suborns a canvi d'adjudicacions d'obra pública en diferents administracions valencianes.
En l'acte, la jutgessa recorda que el 14 d'agost es va acordar la pròrroga del secret d'actuacions en diverses peces, com les número 2,3, 4, 5 i 6. Una vegada practicades determinades diligències "amb èxit", apunta, "no hi ha cap raó pel qual haja de continuar la causa sota el secret sumarial parcial", per la qual cosa procedeix a alçar-lo.
La magistrada ha ordenat informar de la resolució a les parts, a les quals se citarà perquè, pròximament, tinguen accés a la documentació.
La macrocausa investiga presumptes suborns a canvi d'adjudicacions d'obra pública de l'Ajuntament de València en època de l'exalcaldessa del PP, Rita Barberá, per part d'empreses adjudicatàries; eixes empreses haurien realitzat factures fictícies, així com suposades irregularitats en el finançament del PSPV en les eleccions de 2007 i 2008.
Més llegit
-
MINUT A MINUT | Tota la informació actualitzada del sorteig extraordinari de la Loteria de Nadal
-
Génova aprova una gestora en el PP valencià presidida per Pérez Llorca i amb Carlos Gil en la secretaria general
-
Mislata, Alaquàs i València pessiguen 600.000 euros del primer quart: 78477
-
La província d'Alacant, la més beneficiada pels 47,3 milions de la loteria de Nadal que arriben a municipis valencians
-
La grossa passa de llarg de la Comunitat Valenciana
-
Un quart premi deixa una allau de vora 28 milions a la Marina
Més vist
Més escoltat
-
21.12.2025 | Les notícies de migdia cap de setmana
-
21.12.2025 | Els últims 90 minuts
-
20.12.2025 | Punt a punt | Segona Part
-
21.12.2025 | Punt a punt | Segona Part
-
21.12.2025 | Fora de cobertura T2
-
22.12.2025 | "El Gastroturista", amb Vicent Gil | Casa Quitín: un segle d’història i esmorzars de llegenda