Directes
Ara en la televisió
ANIMALADES, UN MÓN BESTIAL

El jutge del cas Bárcenas incorpora les acusacions contra Camps en la Gürtel

Els principals acusats en la branca valenciana del cas Gürtel l´assenyalaren com a ideòleg del finançament il·legal del PP valencià.

Luis Bárcenas, extresorer del PP, després de declarar a l'Audiència Nacional / EFE
15 de març 2018 - 04:32

El jutge de l´Audiència Nacional que investiga la presumpta caixa B del Partit Popular, José de la Mata, ha decidit incorporar a esta causa la declaració que va fer l´exsecretari general del PP valencià, Ricardo Costa, el gener passat en el juí de la trama Gürtel a la Comunitat Valenciana. Costa va implicar directament l´expresident de la Generalitat i del PPCV, Francisco Camps, en afirmar que va ser l´expresident qui va idear el sistema, que consistia a girar factures falses a diversos empresaris per a pagar actes electorals del PP valencià de 2007 i 2008. Nou empresaris investigats en aquesta causa van confirmar diversos pagaments en negre al PP per a finançar aquelles campanyes electorals.

Alhora, el jutge també ha demanat al jutjat de l´Audiència Nacional que investiga aquest sumari que li remeta les declaracions que en la vista van fer Francisco Correa considerat el cap de la trama, Pablo Crespo i Álvaro Pérez, l´encarregat de l´empresa Orange Market.

El jutge ha sol·licitat també al tribunal que va jutjar la primera època del cas Gürtel que li remeta l´última declaració que va efectuar Correa en el seu torn d´última paraula, quan va afirmar que es van cometre irregularitats en la facturació d´actes electorals del PP i va confessar el pagament de comissions a alcaldes de diverses localitats madrilenys a canvi d´adjudicacions d´obra pública.

De la Mata ha accedit així a la petició de l´acusació del cas Bárcenas que representa Esquerra Unida, però ha rebutjat citar a declarar com a testimoni l´expresidenta madrilenya, Esperanza Aguirre perquè 'no té cap utilitat', segons l´acte judicial; i citar de nou com a investigat l´expresident de l´empresa OHL, Juan Miguel Villar Mir, que ja va ser imputat en aquesta causa, però a qui es va alçar esta condició processal.