Directes
Ara en la televisió
À PUNT NOTÍCIES MIGDIA

El jutge del cas Alqueria obri juí contra Jorge Rodríguez

Anticorrupció demana 8 anys de presó per a l'expresident de la Diputació de València.

Imatge d'arxiu de Jorge Rodríguez eixint custodiat per agents en un dels registres policials / Manuel Bruque (EFE)

El jutge del Cas Alqueria ha obert judici oral contra l'expresident de la Diputació de València Jorge Rodríguez, que va deixar el càrrec i va abandonar el PSPV-PSOE per aquests fets, i contra altres 14 alts càrrecs acusats de malversació i prevaricació per una presumpta simulació de contractes d'alta direcció en l'empresa pública Divalterra per a beneficiar a membres i simpatitzants de Compromís i el partit socialista.

La resolució, que estableix un termini de deu dies a les defenses perquè formulen els seus escrits, demana a huit dels acusats fiances per imports que van des dels 8.227 als més de 194.000 euros, a fi d'assegurar el pagament de possibles responsabilitats civils, i determina la responsabilitat solidària dels altres set respecte a part de les sumes.

La Fiscalia Anticorrupció demana huit anys de presó i vint anys d'inhabilitació per a Jorge Rodríguez, expresident de la Diputació de València i actual alcalde socialista d'Ontinyent, per l'anomenat cas Alqueria. Una pena que demana també per al seu cap de gabinet Ricard Gallego, l'exassessor Manuel Reguart i els exgerents de Divalterra José Ramón Tiller i Agustina Brines. Anticorrupció acusa Jorge Rodríguez i el seu cercle més estret de col·laboradors d'impulsar la contractació de set alts directius en el que considera delictes continuats de prevaricació administrativa, malversació de cabals públics i falsedat en document oficial.

Per a alguns dels directius contractats, la Fiscalia demana sis anys de presó i dotze d'inhabilitació pels presumptes delictes de falsedat en document oficial comesa per particular i cooperadors necessaris en la malversació de cabals públics. Per al secretari-lletrat assessor del Consell d'Administració de Divalterra Jorge Cuerda i per al excogerent de Divalterra i exalcalde de l'Alcúdia de Crespins, Xavier Simón, la Fiscalia demana sis anys de presó i vint d'inhabilitació.

Cas Alqueria