Directes
Ara en la televisió
LA FINESTRA ESPORTIVA
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DE LA NIT

La Junta Electoral de València alerta Cs, Vox i Falange que les candidatures al Senat no són paritàries

El partit taronja assegura que el problema estava corregit abans de la notificació i l'atribueix a una errada de l'organisme electoral.

Imatge d'arxiu de la votació en les passades eleccions generals / Efe

La Junta Electoral Provincial de València (JEP) ha alertat que les candidatures que Ciutadans, Vox i  Falange han presentat al Senat per a les eleccions generals del 28 d'abril no compleixen el requisit de paritat. La llei orgànica del règim electoral exigeix la presència equilibrada d'homes i dones en les llistes per als comicis generals, autonòmics i locals. 

L'organisme electoral dona un termini de 48 hores als partits perquè s’esmene aquest desequilibri i altres irregularitats abans del dilluns 1 d'abril, quan tindrà lloc proclamació definitiva de les llistes.

Des de la formació taronja s'ha assegurat que el problema estava esmenat abans de la notificació, que atribueixen a una confusió de l'organisme electoral. Segons fonts del partit, citades per l'agència Efe, l'errada estava en la falta de paritat dels suplents que es presentaren a les llistes que presentaren a la junta divendres, la qual cosa es va corregir, i de fet figura correctament en les candidatures que ahir dimecres va publicar el Butlletí Oficial de l'Estat.

Entre les altres irregularitats assenyalades per la JEP, destaca la petició a Vox i al Partit Animalista contra el Maltractament Animal (Pacma) perquè aporten el còmput de validesa dels avals a les llistes al Congrés i el Senat, o la falta de dos suplents en les llistes d'Unides Podem a les Corts.

 

Així mateix, la Junta Electoral dona dos dies a Ciutadans perquè corregisca el nom del candidat a la Generalitat, Toni Cantó, que va ser inscrit com Antonio García del Moral, per una errada de la formació taronja, que va oblidar el primer cognom en el registre.

València