Directes
Ara en la televisió
AIXÍ DONA GUST
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

La Junta Electoral Central decidirà el 3 de gener si inhabilita Torra

També abordarà el recurs de PP i Cs per a impedir que Junqueras puga recollir l’acta d’eurodiputat.

Imatge d'arxiu del president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, al Parlament català / David Zorrakino (Europa Press)

La Junta Electoral Central (JEC) té prevista el 3 de gener la reunió en la qual es tractarà el recurs presentat pel Partit Popular i Ciutadans, pel qual se sol·licita la inhabilitació a Quim Torra després de ser condemnat per desobediència per no retirar la pancarta i el llaç groc de la Generalitat en període electoral.

Aquesta petició ja va ser desestimada per la Junta Electoral de Barcelona, però el PP i Cs l’han recorreguda en la JEC, el màxim òrgan arbitral. 

D’altra banda, la JEC també considerarà divendres que ve els escrits presentats pel Partit Popular i Ciutadans, en els quals demanen que no s’atorgue l’acta d’Eurodiputat a Oriol Junqueras per estar condemnat per sentència ferma. Encara que la sentència recent del Tribunal de Justícia de la Unió Europea estableix que Junqueras hagué de ser reconegut com a eurodiputat des de la proclamació oficial dels resultats de les eleccions al Parlament Europeu, celebrades el maig passat, i disfrutar “des d’aleshores” d’immunitat. 

Les decisions de la JEC podrien arribar en una setmana clau per a les negociacions entre el PSOE i ERC sobre la investidura de Pedro Sánchez. De fet, es preveu el cap de setmana que ve com a possible data de la investidura.