Directes
Ara en la televisió
À PUNT NOTÍCIES NIT
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR (reemissió)

Joan Tardà dona una conferència a València, tot i l’intent de boicot de grups d’extrema dreta

Aquest cap de setmana han aparegut pintades amb amenaces de mort i simbologia nazi a la biblioteca Gregori Maians.

Joan Tardà dona una conferència a València, tot i l’intent de boicot de grups d’extrema dreta

L'exdiputat d'Esquerra Republicana al Congrés, Joan Tardà, ha pronunciat una conferència amb el títol 'Dret i llibertats a l'estat espanyol' a la Biblioteca de Ciències Socials Gregori Maians. Durant aquest cap de setmana, al centre han fet pintades amb amenaces de mort a l'exdiputat i simbologia nazi. 

Una trentena d’ultres convocats per España 2000 s’han concentrat davant de la biblioteca per a intentar boicotejar l’acte, però un ampli dispositiu d’agents de la Policia Nacional i de la seguretat privada de la Universitat de València els ha contingut. 

Sobre les amenaces de mort, Tardà ha assegurat en una entrevista a l’informatiu 20H NTC que ja hi està acostumat. “Davant d'aquestes posicions, aixequem la bandera de la democràcia, del diàleg i de la modernitat”, ha manifestat.

L’exdiputat ha valorat la situació política i social que es viu a Catalunya i ha dit que la demanda de la ciutadania independentista és “cívica, pacífica i majoritària”. En aquest sentit, ha criticat que el govern espanyol no vulga dialogar amb l’executiu català per a buscar una solució. 

“Estic convençut que aconseguirem escenaris de diàleg, tot i que és possible que encara n'estiguem allunyats. Des de la posició republicana mai abandonarem la bandera del diàleg”, ha explicat.

D’altra banda, Tardà també s’ha pronunciat sobre les declaracions del president de la Generalitat, Ximo Puig, en què exigia a Torra que no incloguera la Comunitat Valenciana en les seues “ànsies sobiranistes” i ha assegurat que “no les entén” i que l'“entristeixen”. 

A pesar d'això, el polític català ha assegurat que manté una bona relació amb Puig i ha manifestat que sap que entén “perfectament” la seua posició, però “una altra cosa és que públicament expresse aquesta opinió".