Directes
Ara en la televisió
ATRAPA'M SI POTS
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR (reemissió)

Els grups del Botànic seuran a l’esquerra de l’hemicicle de les Corts, mentre que PP, Cs i Vox, a la dreta

La Mesa acorda la distribució provisional dels escons per a la sessió constitutiva de la desena legislatura.

Imatge de com queda la distribució per escons de l'hemicicle de les Corts / À Punt NTC.

Els grups parlamentaris signants de l’acord del Botànic (PSPV, Compromís i Unides Podem-EU) ocuparan els escons de la part esquerra de l’hemicicle de les Corts, mentre que el PP, Ciutadans i Vox s’asseuran en els escons situats en la part dreta.

La Mesa de les Corts ha acordat aquest dilluns la distribució provisional d’escons per a la sessió constitutiva de la desena legislatura, que se celebrarà dijous entre els sis grups que tindran representació, després de les eleccions autonòmiques del 28 d’abril.

El grup socialista ocuparà, igual que ha fet en aquesta legislatura, els escons situats més a l’esquerra de l’hemicicle, i situarà als seus 27 diputats al llarg de les quatre files destinades als parlamentaris.

Al seu costat, s’asseuran els 17 representants de Compromís, també al llarg de les quatre files d’escons, i a continuació estaran els huit diputats i diputades de  Unides Podem-UE, ocupant les dues últimes files.

El PSPV i Compromís ocuparan també diversos seients de la primera fila, destinada als membres del Consell, ja que a més de Ximo Puig, com a president de la Generalitat en funcions, i Mónica Oltra, com a vicepresidenta en funcions, hi ha altres sis parlamentaris que són consellers en funcions (quatre del PSPV i dos de Compromís).

En el costat contrari, estaran els 19 diputats obtinguts pel PP, en la part més a la dreta de l’hemicicle i ocupant les quatre files d’escons.

Al costat dels populars, i també distribuïts al voltant de les quatre files, s’asseuran els 18 parlamentaris de Ciutadans, i al seu costat, en les dues últimes files, els 10 de Vox, formació que s’estrenarà en les Corts en aquesta legislatura.

Aquestes distribució d’escons és provisional, ja que una vegada es conforme el nou govern podria variar la ubicació d’alguns dels diputats actuals.