Directes
Ara en la televisió
XINO XANO
Ara en la ràdio
FÓRMULA TERRITORI (reemissió)

Fulgencio aposta per censurar les actituds socials que justifiquen la violència masclista

Els reconeixements Meninas destaquen persones i entitats en la seua lluita contra aquesta xacra.

El delegat del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, ha presidit el lliurament dels V Reconeixements Meninas.

El delegat del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, ha destacat que "la lluita contra la violència masclista no pot abordar-se sense censurar primer les actituds socials que la toleren o justifiquen".

Fulgencio, qui ha assenyalat que l'executiu espanyol manté un compromís "ferm i decidit" en la lluita contra aquesta xacra, ha presidit el lliurament dels V Reconeixements Meninas. Es tracta d'unes distincions que atorga la delegació del govern a la Comunitat Valenciana a les persones o entitats que han destacat en la seua lluita contra la violència masclista.

Els reconeixements Meninas 2019 han recaigut enguany en la humorista gràfica i dramaturga, Diana Raznovich; la cap del Grup I de la Unitat d'Atenció a la Família i Dona (UFAM) d'Alacant, Verónica Gómez; el magistrat del jutjat de primera instància i instrucció número 4 de Sueca, José Luís Mendoza; la comissària i coordinadora del grup Gama de la Policia Local de València, Estefanía Navarrete; el cap de la Unitat Orgànica de Policia Judicial (UOPJ) de la Guàrdia Civil de la Comandància de Castelló, Francisco Javier Ayuso; i la presidenta del Consell d'Estat, María Teresa Fernández de la Vega.

Segons les dades aportades per Fulgencio, la Comunitat Valenciana ha percebut en 2019, 8.796.751 euros del Govern d'Espanya per a la lluita contra la violència masclista. Els municipis de la comunitat han rebut enguany, per transferència directa i finalista, 2.766.922 euros per a desenvolupar mesures incloses en el Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere.