Directes
Ara en la televisió
MERIDIÀ ZERO
Ara en la ràdio
LÍNIA DE FONS (reemissió)

Errejón refreda de nou el debat sobre una aliança d'esquerres

El líder de Més País lleva importància a la trobada convocada per Iniciativa amb Oltra, Díaz i Colau i remarca que aquest debat ha de produïr-se quan s'acosten les eleccions

Errejón, en una imatge d'arxiu / Jorge Gil (Europa Press)

Íñigo Errejón ha assenyalat aquest dimarts que no és moment de parlar d'una possible aliança electoral amb la vicepresidenta segona del govern i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, que impulsarà una plataforma amb vista a les pròximes eleccions generals. El líder de Més País refrenda el que ja va avançar divendres passat en una entrevista en Les notícies del matí d'À Pun on va desunflar l'interés de la formació en les negociacions d'aquesta gran coalició electoral.

Aquest dimarts, en declaracions a TVE, Errejón ha indicat que malgrat estar al corrent de les especulacions sobre el seu paper en el nou moviment, hi ha "un temps d'eleccions" i un altre per a "governar". "Sembla que ens hem centrat a parlar de nosaltres mateixos, al govern li demane que governe", ha apuntat. El líder de Més País ha afegit que parla "amb freqüència" amb Díaz sobre qüestions de "labor parlamentària" i sobre "el futur del que farà el govern espanyol" i ha assegurat que té una bona impressió del seu treball, "abans i ara". "Quan arribe el temps d'eleccions, en parlarem", ha remarcat, encara que ha insistit que els ciutadans no els paguen per a "especular sobre fórmules de partit".

Preguntat sobre el significat de la reunió que mantindran abans de final d'any, Díaz, al costat de la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra (Compromís); l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i en el qual també estarà Mónica García (Més Madrid), companya de partit d'Errejón, li ha restat importància. "Significa un acte entre dones que debatran de política, i ja", ha opinat.