Directes
Ara en la televisió
ALTA TENSIÓ
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR
Podríem fer-ho millor: streaming

Les Corts aproven la tramitació de la llei sobre les diputacions de Podem

Tots els grups, menys el PP, han votat a favor de la proposició per a definir les competències de les corporacions provincials.

Les Corts aproven la tramitació de la llei sobre les competències de les diputacions / Les Corts

Tots els grups de les Corts, a excepció del PP, han votat a favor de tramitar la proposició de llei de Podem sobre les competències de les diputacions provincials. Aquesta proposició pretén definir quines competències corresponen a les corporacions provincials i regular-ne les relacions amb la Generalitat.

 

El debat ha quedat marcat pel record als casos de corrupció en què s'han vist implicades aquestes institucions i l'advertiment dels populars que és una "ocurrència" per a augmentar el poder autonòmic i iniciar un "procés de desconnexió".

El portaveu de Podem, Antonio Estañ, ha recordat que les corporacions provincials han sigut "l'epicentre de casos tan greus com Taula, Brugal o el de Carlos Fabra", i han teixit "xarxes clientelistes". "Hui dia no podem eliminar-les com desitjaria el meu grup", ha dit Estañ, però sí "superar-ne el model" i centrar-ne l'activitat en el seu objectiu fonamental de suport als xicotets municipis.

El diputat del PP Manuel Pérez Fenoll ha destacat que les diputacions són les institucions més pròximes als ajuntaments i compleixen "una funció irreemplaçable" per a garantir la prestació de serveis i donar cobertura jurídica i tècnica als ajuntaments més xicotets.

 

La diputada de Compromís Mònica Álvaro ha subratllat que el seu partit opta, no per superar el model actual de diputacions, sinó “per l'eliminació", i ha criticat la gestió feta en aquesta legislatura en les de Castelló i Alacant. 

En el PSPV, Alfred Boix ha assenyalat que comparteixen l'objecte d'aquesta llei i que ara cal treballar per a aconseguir un consens, i ha incidit que cal treballar per l'eficiència. Finalment, el diputat de Ciutadans Toni Subiela ha qualificat la proposta d'"engany i mentida" perquè, al seu entendre, "no arreplega un nou model per a aquestes institucions ni les buida".

València