El Consell té un pla per a compensar els efectes del Brexit en el sector agroalimentari
El PP acusa el govern valencià de no tindre un pla comercial per a afrontar les conseqüències.
La Generalitat ha elaborat un pla de contingència amb mesures per a pal·liar els efectes del Brexit en el sector agroalimentari valencià i les conseqüències que l’eixida del Regne Unit de la Unió Europea tindrà per als estudiants Erasmus. A més, estudia la posició que defensarà en el nou acord amb el país.
El delegat del Consell per a la Unió Europea, Joan Calabuig, eixia així al pas de les crítiques dels populars. El portaveu d’indústria del PP a les Corts, Felipe Carrasco, ha acusat el govern valencià de no haver "preparat un pla comercial per a afrontar les conseqüències que podrien derivar-se del Brexit", circumstància que ha negat Calabuig.
El representant del govern valencià en la Unió Europea ha assegurat que el Consell ha estat "molt atent al Brexit" des del referèndum al Regne Unit. Defensa que, des d’aleshores, fins i tot ha treballat amb la possibilitat que s'originarà "el pitjor escenari" possible, que hauria sigut "una eixida abrupta" del Regne Unit. Pel que fa a iniciatives concretes, Calabuig ha afirmat que la Generalitat té un pla per a mitigar els efectes del Brexit en el sector alimentari valencià i en els estudiants del programa Erasmus, encara que no ha concretat els detalls de cap dels dos.
Joan Calabuig ha afegit que en aquests moments la Generalitat treballa en les posicions que defensarà davant del Govern d'Espanya i la Unió Europea, de cara als continguts del nou acord d'associació amb el Regne Unit.
Més llegit
-
Educació publica 14.261 llocs vacants que s'oferiran en el pròxim procés d'adjudicació de places docents
-
Moren un home de 52 anys i una dona de 53 per colps de calor a la Comunitat Valenciana
-
La valenciana Rebeca Torró, nova secretària d'Organització del PSOE
-
Mor un turista de 65 anys a la platja de Pinedo
-
L'autovia Torrent-València reobri al trànsit després de reconstruir el pont esfondrat el 29-O
-
Mazón diu que ara mateix no es planteja canviar zones de predomini lingüístic