Directes
Ara en la televisió
À PUNT NOTÍCIES NIT

El Congrés que rellevarà Bonig al capdavant del PP serà el 3 de juliol

Un dels possibles noms per a liderar el PP valencià és Carlos Mazón

Imatge de la reunió telemàtica on s'ha decidit la data / PPCV

Aquest dijous el Partit Popular de la Comunitat Valenciana ha reunit la junta directiva i ha establit el 3 de juliol com a data per al XV congrés autonòmic del partit. 

En la reunió també s’ha decidit la composició del comité organitzador del congrés, que tindrà 13 membres i estarà presidit per Luis Santamaría. El PP ha obert el termini als afiliats per a presentar precandidatures fins al 14 de maig. Tal com estableixen els estatuts, els dos precandidats amb major nombre de vots seran proclamats candidats a la presidència autonòmica. Si algun n'obtinguera més del 50% o una diferència de 15 punts, serà proclamat únic candidat. 

Hui mateix, abans de la junta directiva, Isabel Bonig ha anunciat que aquest dijous es retirava com a candidata a presidir el PP valencià, i que també renuncia a l'acta i al càrrec de síndica a les Corts. 

En la direcció nacional del PP, l’equip de Pablo Casado encara no ha donat a conéixer el nom favorit per a substituir Bonig, tot i que Carlos Mazón, actual president de la Diputació d’Alacant, farà demà una roda de premsa a la seu regional de la formació a les 10:30 hores i després es desplaçarà al Parterre, on es trobarà amb companys del Partit Popular, El seu nom sona amb força com a possible representant, amb l’objectiu de rellançar la formació per a les eleccions de 2014 i disputar el govern valencià al tripartit d'esquerres, liderat pel socialista Ximo Puig.

A l'eixida de la reunió, Luis Santamaría ha parlat amb un equip d'À Punt NTC i ha valorat la trobada d'"agredolça", ja que "es tanca una etapa". Sobre Bonig, ha assegurat que "tot el partit l'està molt agraït a Isabel per haver-lo agafat en aquests anys tan difícils, tan durs" i ha valorat que "sempre ha tingut una paraula d'ànim perquè el partit tirara avant. Per això valorem la seua generositat i compromís, que s'identifiquen precisament amb les sigles del partit i amb allò que representen. "Per una altra banda, Santamaría ha mostrat "alegria pel procés democràtic que ara s'obri al Partit Popular" i es mostra expectant per veure quantes persones s'hi presenten. "En el comité organitzador garantirem la neutralitat del procés i, quanta més gent s'hi presente, millor" ha conclòs.