Directes
Ara en la televisió
LES NOTÍCIES DEL MATÍ
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Les condicions de Podem per a donar suport als pressupostos

Apujar els impostos als bancs i a les grans empreses o un salari mínim de 1.000 €, entre les mesures que negociarà amb Sánchez.

D'esquerra a dreta, el secretari d'Organització de Podem; Pablo Echenique, el líder de la formació, Pablo Iglesias, i la portaveu adjunta en el Congrés, Ione Belarra, en la presentació / Zipi (Efe)

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha presentat a Madrid Pressupostos amb la gent dins. Democràcia és estat social, un document de 53 pàgines que desenvolupa el programa econòmic de la formació morada i detalla els punts que el grup negociarà amb l’executiu de Pedro Sánchez en els pròxims cinc mesos a canvi del seu suport als pressupostos generals de l’estat del 2019.

"L'esperit de la moció de censura s'ha de traduir en fets, i això es fa a través dels pressupostos generals de l'Estat, que és la manera de convertir en números les propostes polítiques de Podem", ha explicat Iglesias en l’acte.

Podem reclama al govern de Sánchez l'augment de la fiscalitat a les entitats financeres i a les grans empreses, augmentar el control sobre les grans fortunes, apujar el salari mínim a 1.000 euros o abaixar les taxes en educació, entre altres exigències. Per a la formació morada, aquest programa permetrà augmentar els ingressos de la hisenda pública per a finançar polítiques públiques de caràcter social. 

Aquestes són les principals mesures que inclou el text:

Impost de societats

Fiscalitat especial

Grans fortunes

IVA 

Salari mínim, IRPF i Seguretat Social

Habitatge

Educació

Altres mesures