Directes
Ara en la televisió
MERIDIÀ ZERO
Ara en la ràdio
EL MUSIQUER (reemissió)

La Comunitat Valenciana rep 8,76 milions del Pacte contra la Violència de Gènere

El Ministeri d’Igualtat ha establit els criteris per a distribuir els 100 milions d’euros d’enguany.

La ministra d’Igualtat, Irene Montero, ha presidit la conferència sectorial telemàtica / @IreneMontero

El govern espanyol i les comunitats autònomes han acordat aquest dilluns els criteris per a la distribució dels fons del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere per a l’any 2020, un total de 100 milions d’euros, dels quals 8,76 milions aniran destinats a la Comunitat Valenciana.

La ministra d’Igualtat, Irene Montero, ha presidit la conferència sectorial, telemàtica, en la qual s’han establit les quanties per a cada comunitat autònoma, a més de Ceuta i Melilla. S’han tingut en compte criteris com la distribució de les dones pel territori, de dones majors de 65 anys, població rural, distribució de dones amb treball temporal o parades, distribució de dones amb discapacitat i nombre de dones estrangeres.

Les comunitats que rebran més fons que el territori valencià seran Andalusia (15,58 milions), Catalunya (12,83 milions) i Madrid (10,5 milions). A més, també s’ha aprovat el repartiment de 9,5 milions a programes de la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere.

La Generalitat demana més plantilla i infraestructures

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, s’ha adherit a la proposta, que ja portava la Generalitat, perquè el govern espanyol permeta a les autonomies emprar part del fons en partides de plantilla i allotjaments.

En concret, demana que es permeta la contractació de personal en l’administració pública o l’ampliació de plantilles per a atendre les víctimes de la violència masclista, i també la compra de recursos habitacionals on acollir a aquestes dones.