Directes
Ara en la televisió
ANIMALADES, UN MÓN BESTIAL
Ara en la ràdio
CADENA DE VALOR (reemissió)

Compromís presenta una moció al Senat per a desmantellar el magatzem de gas Castor

Jordi Navarrete reclama que les operacions de clausura no comporten riscs ambientals ni nous sismes al Baix Maestrat.

El magatzem de gas Castor / Europa Press

El senador de Compromís Jordi Navarrete ha presentat una moció al Senat en la qual proposa desmantellar el magatzem de gas Castor, situat a les costes de Vinaròs, al Baix Maestrat, així com una auditoria tècnica per a reclamar les responsabilitats pel mal funcionament.  

Segons Navarrete, la planta no realitzava correctament les operacions per a les quals es va dissenyar i hi podria haver hagut negligències en persistir els treballs d'injecció de gas i en compensar, sense les auditories necessàries, Escal UGS, l'empresa concessionària del projecte participat per ACS. 

La moció de Compromís reclama, a més, que les operacions de clausura no comporten riscs ambientals ni nous sismes a la zona. El magatzem està paralitzat per orde judicial des del setembre de 2013 després que es registraren centenars de sismes en fer-se les primeres injeccions de gas dos mesos abans. 

Al juliol de 2014, Escal UGS va renunciar a l'explotació del projecte Castor i el govern espanyol, mitjançant un decret llei, va encarregar a Enagás la hibernació i el manteniment de les instal·lacions, i el pagament d'una indemnització de 1.350 milions d'euros a la concessionària.

el Baix Maestrat