Directes
Ara en la televisió
ATRAPA'M SI POTS

Compromís demana la compareixença urgent d'Ábalos i Ribera sobre l'ampliació del Port de València

Baldoví exigeix que els ministres aclarisquen per què no han sotmés a avaluació ambiental les actuacions de la nova terminal de contenidors del recinte.

Futura ampliació nord del Port de València / À Punt NTC

La pròxima ampliació del port de València és un punt de desacord polític. El diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, ha demanat la compareixença urgent del ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, i de la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera. La petició es produeix arran de la polèmica ampliació del port de València "sense una declaració d'impacte ambiental específica", ha remarcat Compromís.

Ports de l'Estat va autoritzar el passat divendres l'ampliació nord del port de València. L'autorització es va donar en considerar que la declaració d’impacte ambiental (DIA) aprovada el 2007 no està caducada i, per tant, deixa en mans de l’Autoritat Portuària la continuïtat del projecte d'ampliació de la terminal nord de contenidors.

Baldoví exigeix que els ministres aclarisquen per què no han sotmés a avaluació ambiental les actuacions contemplades en l'avantprojecte de les obres que faria l'APV per a desenvolupar la nova terminal de contenidors del port de València.