Directes
Ara en la televisió
À PUNT NOTÍCIES MIGDIA

Centenars de manifestants se sumen a la mobilització feminista davant el Parlament d'Andalusia

Protesten contra les propostes sobre violència de gènere de Vox, un partit que donarà suport a la investidura de Moreno com a president andalús.

Feministes en la concentració davant el Parlament andalús / María José López (Europa Press)

Centenars de manifestants segueixen aquest dimarts la mobilització convocada per col·lectius feministes davant del Parlament d'Andalusia. Protesten contra les propostes en polítiques d'igualtat i de violència de gènere de Vox, partit que donarà suport a la investidura de Juan Manuel Moreno, del PP, com a president de la Junta. La protesta s'ha convocat el primer dia del debat d'investidura de Moreno, que ha començat aquest migdia a la cambra autonòmica. 

La mobilització l'ha impulsada la coordinadora Feminisme Andalús Autònom amb el lema "Els nostres drets no es negocien. Ni un pas arrere en igualtat i diversitat" i la secunden 200 organitzacions feministes, col·lectius LGTBI, ecologistes, oenegés i associacions d'immigrants o de defensa dels drets humans.

El PP diu que aquesta protesta és un "escarni" 

El PP critica que aquesta protesta és un "escarni" contra la investidura de Juanma Moreno. Els populars recorden que el nou govern andalús no assumirà cap de les propostes de Vox en polítiques de gènere i acusa els socialistes de no respectar el resultat de les eleccions andaluses del 2 de desembre.

El PSOE, igual que altres formacions d'esquerra i sindicats, dona suport a la mobilització i ha llogat autobusos des de diverses províncies andaluses. La presidenta andalusa en funcions, Susana Díaz, defensa que la protesta és una resposta democràtica a la pretensió de Vox de derogar la llei andalusa contra la violència de gènere i la de drets LGTBI.

A la mobilització també s’han sumat aquesta vesprada mig centenar de manifestacions més convocades en desenes de províncies espanyoles per col·lectius feministes.