Directes
Ara en la televisió
LES NOTÍCIES DEL MATÍ
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Camps anirà a juí per l'adjudicació de l'expositor de Fitur

El jutge del cas Gürtel dicta l'obertura de juí oral a l'expresident de la Generalitat i també li imputa tràfic d'influències.

VÍDEO | Camps anirà a juí per l\'adjudicació de l\'expositor de Fitur

El jutge del cas Gürtel, José de la Mata, ha dictat acte d'obertura de juí oral a l'expresident valencià Francisco Camps per l'adjudicació presumptament irregular a la trama de Francisco Correa d'un expositor en Fitur 2009.

De la Mata l'envia al banc dels acusats pels delictes de prevaricació, frau a l’administració i tràfic d'influències, si bé rebutja fer-ho pel de malversació per no haver sigut investigat en aquesta peça per aquest últim delicte.

El jutge l’envia a juí davant de "l’arsenal d'indicis, molt consistents" i cadascun "prou acreditat", que Camps va participar en l'adjudicació del contracte de Grans Celebracions 2009 a favor d'Orange Market, empresa de la Gürtel.

Segons el jutge, ho va fer per a afavorir aquesta empresa "a canvi de la seua paciència i resignació davant de l'impagament del deute multimilionari" que el PP valencià tenia amb Orange Market, i la seua col·laboració en acceptar les il·legals fórmules de pagament que el partit utilitzava" per a anar cancel·lant-la.

El magistrat ha adoptat la decisió en un acte contra el qual no cap recurs, després que la sala penal ha confirmat el processament per aquests fets.