Directes
Ara en la televisió
SOM DE CASA

Bravo anuncia que les denúncies de violència masclista només es jutjaran per jutges especialitzats

La consellera de Justícia ha avançat la creació, entre 2022 i 2023, de cinc nous òrgans judicials orientats a aquesta matèria a la província d'Alacant

Bravo, De la Oliva, Gisbert i Cerón, al centre de la foto, aquest dilluns / GVA

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha assegurat aquest dilluns que les denúncies de violència de gènere es jutjaran "només per jutges i fiscals especialitzats", després d'anunciar aquest dilluns la creació, entre 2022 i 2023, de cinc nous òrgans judicials orientats a aquesta matèria a la província d'Alacant.

Bravo s'ha reunit amb la presidenta del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), Pilar de l'Oliva, la fiscal en cap del TSJCV, Teresa Gisbert, i el president de l'Audiència Provincial d'Alacant, Juan Carlos Cerón, per a presentar el pla d'agrupació de partits judicials. En aquell acte, la consellera ha assenyalat que "només amb professionals especialitzats en la matèria i jutjats únics" s'aconseguirà "més excel·lència".

Amb l'objectiu que les víctimes estiguen "ben ateses en tot moment" , la consellera ha explicat que aspira a augmentar el nombre de jutjats exclusius de violència, i a crear protocols d'actuació entre Fiscalia i jutges per a coordinar aquests nous jutjats, que reuniran "més formació i especialització", la qual cosa, a parer seu, implica "més compromís i més competència".

Bravo ha indicat que aquest pla no és tan sols per a la província d'Alacant, sinó que "s'analitzarà" per les Audiències Provincials de València i Castelló per a aconseguir que s'expandisca per la Comunitat Valenciana i millorar així el servei.

"Tenim una comissió mixta amb la presidenta del TSJCV i la Sala de Govern on serà aprovat -aquest pla-, i una vegada fet aquest pas sol·licitaré una reunió amb la ministra -de Justícia, Pilar Llop-, perquè per a nosaltres la lluita contra la violència és una prioritat", ha sostingut Bravo. Així mateix, ha subratllat que el departament de la qual ella és titular "està disposat a aportar a jutges i funcionaris els recursos necessaris per a ser eficaços".

l’Alacantí