Directes
Ara en la televisió
ZOOM
Ara en la ràdio
FÓRMULA TERRITORI (reemissió)

Antonio Lorenzo declara com a investigat per les factures falses en la subdelegació de Castelló

En eixir dels jutjats ha assenyalat que mai ha aprofitat el seu càrrec públic per a obtindre cap benefici personal.

Antonio Lorenzo declara com a investigat per les factures falses en la subdelegació de Castelló

L'exsubdelegat del govern espanyol a Castelló, el socialista Antonio Lorenzo, ha declarat aquest dijous a l’Audiència de Castelló com a investigat en el conegut com a cas Subdelegació, que investiga una suposada trama de factures falses per valor d'un milió d'euros.

La causa, que es va obrir el 2017 per delictes de falsedat documental i malversació de fons públics i està declarada complexa, es dirigeix ja contra un total de 34 persones.

Lorenzo, que va exercir el càrrec entre els anys 2007 i 2011, ha assenyalat en eixir dels jutjats que mai ha aprofitat la seua posició per a obtindre cap benefici personal i s'ha mostrat decebut per haver atorgat la seua confiança a algun funcionari que, presumptament, no ha actuat de forma correcta. "Mai he suggerit ni donat instruccions perquè s'indique en una factura alguna cosa que no és el que realment representa", ha insistit.

Al febrer, el socialista va decidir dimitir del seu càrrec com a regidor en l'Ajuntament de Castelló per aquest cas per a no perjudicar el seu partit, segons va dir en un comunicat.

La causa va començar arran d'una denúncia de qui va ser subdelegat entre 2012 i 2018, David Barelles, del Partit Popular, que va fer saber al jutjat que hi havia factures de gasolina del seu cotxe oficial mentre ell estava de vacances.

El principal investigat és un funcionari que està suspés de sou i treball. L'home va reconéixer en la seua declaració que es va gastar al voltant de 200.000 euros en reparacions i recanvis per als seus cotxes particulars i ho va facturar a càrrec de la institució.