Directes
Ara en la televisió
CERTAMEN INTERNACIONAL DE BANDES 2018

Aitana Mas insinua que una derrota en les primàries de Compromís a Alacant provocaria una crisi en el Consell

La vicepresidenta es disputa el lideratge de la llista electoral a les Corts amb el regidor de Xaló Gerard Fullana, de Més Compromís

Aitana Mas, aquest divendres durant la roda de premsa posterior al ple del Consell / À Punt NTC

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Aitana Mas, ha insinuat que el resultat de les primàries que Compromís celebrarà a Alacant per a triar el cap de llista a les eleccions autonòmiques podria provocar una crisi en el govern valencià si ella no és la guanyadora. Preguntada aquest divendres si se sentiria desautoritzada com a líder de Compromís en l'executiu del Botànic si perd davant d'una de les tres candidatures amb què és disputa la circumscripció, Mas s'ha resistit en un primer moment a respondre, però finalment ha deixat anar un críptic “és obvi”.

La també consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives es disputa ser cap de llista per Alacant a les Corts amb tres aspirants més. El competidor de més pes és el regidor de Xaló i portaveu de Compromís a la Diputació d'Alacant, Gerard Fullana. Mas és la líder d'Iniciativa, segona pota amb més pes en Compromís, mentre que l'oponent pertany a Més Compromís, la formació majoritària de la coalició. Les altres dues candidates que també competiran en les primàries són la representant de Joves, Maria Josep Calabuig, i l'exassessora en la Conselleria d'Agricultura, Marina González.

Tot apunta que la principal pugna estarà entre Mas i Fullana. Durant l'habitual roda de premsa posterior al ple del Consell, Mas ha volgut desvincular l'assumpte del paper institucional que té en l'administració autonòmica com a vicepresidenta, portaveu i consellera i ha deixat clar que es tracta d'una qüestió interna de partit. “No puc respondre com a vicepresidenta”, ha insistit, després de ser repreguntada pels periodistes, als qui ha convidat a fer-li la mateixa pregunta “en altre espai”. No obstant això, finalment ha manifestat com a conclusió: “Jo crec que és obvi, no?”.