Directes
Ara en la televisió
L'ALQUERIA BLANCA
Ara en la ràdio
TERRITORI SONOR (reemissió)

Agres, el consistori més matiner que s'ha constituït

El consistori d’Agres, al Comtat, ha sigut el primer que s'ha constituït a la Comunitat Valenciana.

El ple de l'ajuntament celebrat aquest divendres a la nit / Ajuntament d'Agres

A  Agres, al Comtat, ja tenen nou alcalde. El ple s'ha fet just a la mitjanit perquè un dels regidors no podia estar aquest matí, i per tant no hauria pogut votar.  Josep Manel Francés, de Compromís, ha sigut triat alcalde.

El PP ha recorregut contra la convocatòria del ple a la Junta Electoral perquè entén que la mitjanit no és l'hora de convocar-lo. 

De fet, si s'haguera celebrat al matí, amb l'absència del regidor de Compromís, l'alcaldia hauria sigut per als populars.  

Un creuer a Escandinàvia del regidor socialista a Agres havia deixat enlaire l’alcaldia d’aquesta localitat del Comtat. Compromís i el PP tenen tres regidors i l'únic edil del PSPV necessari per a decantar l'alcaldia. 

L’edil tenia aquest dissabte un viatge i per això, l'Ajuntament, liderat fins ara per Josep Manel Francés (Compromís), havia decidit fer el plenari d'investidura a les 00:01 per a facilitar la presència del regidor del PSPV i poder mantindre l'alcaldia.

Els socialistes han manifestat que la jurisprudència de la Junta Electoral Central establida en casos similars anteriors determina que un ple d'elecció d'alcalde pot fer-se des que comença el dia en què està fixada la votació, és a dir, des de les 00:01 hores d'aquest dissabte.

Per tant, el d’Agres ha sigut el primer ajuntament que s'ha contituït a la Comunitat Valenciana en l’onzena legislatura municipal. No obstant això, podria no ser el més matiner en elegir el seu alcalde, ja que les localitats gallegues de Sober i Láncara, totes dues a la província de Lugo, també faran els seus plens a les 00.00 hores.

el Comtat