Directes
Ara en la televisió
SOM DE CASA
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR
Podríem fer-ho millor: streaming

Podem adverteix: els ajustos pressupostaris del Consell no poden afectar els drets socials de la ciutadania

El secretari d'anàlisi econòmica i política, Ferran Martínez, insta el govern central a buscar alternatives legals perquè arriben els recursos a les comunitats autònomes.

El secretari d'anàlisi econòmica i política, Ferran Martínez / Europa Press

Si el sistema de finançament actual no ho permet, cal buscar alternatives legals que permeten fer arribar els diners suficients a les comunitats autònomes. És el que pensa Ferran Martínez, secretari d'anàlisi econòmica i política de Podem, que en declaracions a Les notícies del matíha advertit aquest dimarts que "els drets socials de la ciutadania valenciana no es poden veure afectats". 

En aquest sentit, Ferran Martínez ha assegurat que la situació a la Comunitat Valenciana és "asfixiant" i que caldria que s'hagueren donat explicacions dels ajustos pressupostaris previstos en el Consell. "S'han de retre comptes; no entenem que no s'hi haja produït cap compareixença".  A més, el membre de Podem ha afirmat que és urgent que hi haja un govern a Espanya el més prompte possible "per a resoldre el problema d'infrafinançament de la Comunitat Valenciana".

Tanmateix, Martínez no confia massa en les possibilitats d'un govern de coalició: "Crec que no existeix una forta predisposició del PSOE per a arribar a un acord; malgrat que no és excusa perquè no tractem d'arribar a un acord, esgotarem els terminis", ha assegurat. Sobre la possibilitat que la negociació a Madrid afecte el govern valencià, el secretari d'anàlisi econòmica i política de Podem ha assegurat que el govern valencià ha d'anar per davant, tot i que llança una advertència: "Mantindrem el nivell d'exigència al màxim".