Directes
Ara en la televisió
SOM DE CASA

Podem acorda amb el govern central la modificació de la Llei d’estabilitat

Amb aquest canvi s’evitarà que el Senat vete els pressupostos generals que acorden la formació morada i el PSOE.

Pablo Echenique, secretari d’organització de Podem

La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, i el secretari d’organització de Podem, Pablo Echenique, es van reunir per intentar acostar postures de cara a l’aprovació de la senda del dèficit i el sostre de despesa per a l’any 2019. D’aquest encontre va eixir un pacte per a modificar la Llei d’estabilitat pressupostària i llevar-li, al Senat, la capacitat de veto en aquestes qüestions.

Dins d'aquesta negociació també s’ha avançat en l’acord pel que fa a l’eliminació del copagament farmacèutic i l’actualització de les pensions a l’IPC (l'índex de preus al consum). Echenique ha assenyalat que encara “queden moltes mesures per detallar”, com ara les relacionades amb la llei de dependència, educació, sanitat i la sostenibilitat del sistema públic de pensions.

Les reaccions d’altres formacions polítiques sobre aquest acord no s’han fet esperar: el PP acusa el govern de deixar que governe Podem, mentre que Ciutadans ha qualificat l'acord de “trampa legal d’un govern que no té suficients suports”.