Directes
Ara en la televisió
LA SALA

Acord entre el Consell i el govern central sobre una policia comuna a les mancomunitats

L'Estat retirarà el recurs d'inconstitucionalitat en canviar el terme "mancomunitats" per "associacions" de municipis en la llei.

Acord entre el Consell i el govern central sobre una policia comuna a les mancomunitats

La Generalitat ha arribat a un acord amb el govern central per a garantir que els municipis puguen associar-se amb la finalitat de tindre un cos de Policia Local en comú, amb la fórmula d'"associacions de municipis" i no de "mancomunitats de municipis", com recollia la llei valenciana de mancomunitats.

Així ho ha explicat aquest dissabte el director general d'Administració Local, Antoni Such, després que el ple del Tribunal Constitucional admetera a tràmit el recurs d'inconstitucionalitat promogut pel president del govern espanyol contra la llei. Es va presentar perquè l'executiu central considerava que la normativa obria la porta al fet que aquests organismes supramunicipals pogueren tindre Policia Local, quan aquesta possibilitat ja ha estat rebutjada pel Tribunal Constitucional.

Segons el director general d'Administració Local de la Generalitat, la Generalitat es compromet a modificar en la llei d'acompanyament aquesta disposició en el sentit de canviar l'expressió "mancomunitats de municipis" per "associacions de municipis". Una vegada aprovada a les Corts la modificació, l'Estat retiraria el recurs.