Directes
Ara en la televisió
INOBLIDABLES
Ara en la ràdio
EL RALL. MILLORS MOMENTS T6
Final del Trofeu Mancomunitat de la Safor de Raspall Femení

Més de 168.000 persones han accedit a l'atenció sanitària des que s’aprovà la seua universalització

En marxa des del 2015, va ser una de les primeres iniciatives del Botànic destinades a la recuperació de drets sanitaris

Una metgessa passa consulta en un centre de salut / À Punt NTC

Un total de 168.047 persones han tingut accés a l'atenció sanitària integral a la Comunitat Valenciana des que el 16 de juliol del 2015 s'aprovara la universalització de l'atenció, ara fa set anys.

El conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, ha afirmat que amb aquesta mesura “s'ha passat d'un model d'exclusió sanitària a un altre de respecte pels drets humans”.

Actualment, un total de 109.304 persones tenen la cobertura sanitària gràcies a aquesta iniciativa. A més, unes altres 49.838 han passat a formar part del Sistema Nacional de Salut, principalment en haver adquirit la nacionalitat espanyola, i 8.905 a altres modalitats de cobertura.

En aquest sentit, Mínguez ha destacat que el focus del servei està basat en els “principis de l’humanisme i els drets humans”, ja que “les malalties no entenen de fronteres ni de permisos de residència”.

El 90% de les tramitacions corresponen a persones extracomunitàries. Els països d'origen més freqüents són, per orde, Colòmbia, Ucraïna, el Marroc, Hondures, Veneçuela, Algèria i l'Argentina. Un 57% de les persones sol·licitants són dones i els grups d'edat més freqüents es troben entre els 19 i 39 anys.