Trump dóna per acabat el programa que protegia els menors immigrants
Assenyala en Twitter que el DACA no funciona i insta el Congrés a assegurar, mitjançant una llei, la frontera amb Mèxic.
El president dels Estats Units, Donald Trump, ha donat per mort el DACA ("Deferred Action for Childhood Arrivals"), el programa que protegia els immigrants que van entrar il·legalment al país quan eren xiquets i xiquetes. Ho ha fet a través de Twitter, en un missatge en què responsabilitza els demòcrates de falta d'acció i, a més, insta el Congrés nord-americà a aprovar una llei que assegure la frontera amb Mèxic. La DACA és una política iniciada fa sis anys per l'expresident Barack Obama que protegia els immigrants menors d'edat que van arribar al país de manera il·legal, al voltant de 750.000. Són els coneguts també com a "dreamers" o somiadors. Gràcies a aquesta política, els beneficiaris rebien permisos de treball temporals, llicències de conduir i un número de la seguretat social. La majoria dels adscrits al programa, el 76%, són de nacionalitat mexicana. Si perden aquesta protecció concedida per via administrativa, l'única possibilitat que tindran els "dreamers" d'evitar ser deportats i poder treballar legalment al país serà que el Congrés aprove una llei que els concedisca protecció de manera permanent.
El president dels Estats Units, Donald Trump, ha donat per mort el DACA ("Deferred Action for Childhood Arrivals"), el programa que protegia els immigrants que van entrar il·legalment al país quan eren xiquets i xiquetes. Ho ha fet a través de Twitter, en un missatge en què responsabilitza els demòcrates de falta d'acció i, a més, insta el Congrés nord-americà a aprovar una llei que assegure la frontera amb Mèxic.
La DACA és una política iniciada fa sis anys per l'expresident Barack Obama que protegia els immigrants menors d'edat que van arribar al país de manera il·legal, al voltant de 750.000. Són els coneguts també com a "dreamers" o somiadors. Gràcies a aquesta política, els beneficiaris rebien permisos de treball temporals, llicències de conduir i un número de la seguretat social. La majoria dels adscrits al programa, el 76%, són de nacionalitat mexicana.
Si perden aquesta protecció concedida per via administrativa, l'única possibilitat que tindran els "dreamers" d'evitar ser deportats i poder treballar legalment al país serà que el Congrés aprove una llei que els concedisca protecció de manera permanent.
Més llegit
-
Estos són els dotze festius autonòmics del calendari laboral del 2026
-
À Punt estrena l’exitosa sèrie britànica ‘Doc Martin’, una comèdia diària per a les vesprades d’estiu
-
Mor un xiquet de dos anys oblidat a l'interior d'un cotxe a Tarragona
-
Moren tres banyistes d'edat avançada a les platges de Gandia, Dénia i Benissa
-
Almussafes registra un sisme de magnitud 2,7 i Silla dos més, de magnitud 2,1 i 1,9, respectivament
-
Condemnats a 20 i 12 anys de presó dos dels quatre acusats d’abús sexual a una menor a la Vall d’Albaida